Monet sisustusblogit ja -lehdet pursuavat ideoita ja ajatuksia sisustamista varten. Jokainen voi hakea niistä inspiraatiota oman kotinsa sisustamiseen. Useimmat blogit ja lehdet on kuitenkin tehty naiselliseen tyyliin ja miesten ajatuksia sisustamisesta on harvoin tarjolla. Lue siis tästä artikkelista, millainen sisustus voisi miellyttää miestä ja millaisia tavaroita ja kasveja voi olla hyvä hankkia.

Miehet ovat entistä kiinnostuneempia sisustamisesta

Miehiä ei perinteisesti ole pidetty kiinnostuneena sisustamisesta, mutta tämä trendi on ehdottomasti muuttunut viimeisten vuosien aikana. Jokaisella on varmasti mukavampi olla kotonaan, kun koti on kivan ja miellyttävän näköinen. Jos olet vain haalinut kotiisi kaikkea romua, sen tarkemmin ajattelematta sopivatko ne yhteen, voi olla että kotisi muistuttaa enemmän kaatopaikkaa kuin rauhallista paikkaa. Kotona yleensä rentoudutaan raskaan työpäivän jälkeen, joten sen on tarkoitus olla paikka jossa viihdytään.

Miehet eivät perinteisesti perusta kovin kirkkaista väreistä, kuten pinkistä, limestä tai keltaisesta. Tämä ei toki estä sisustamasta kotiasi näillä väreillä, mikäli ne sattuvat olemaan lempivärisi ja sinulla on silmää eri värien yhteen sovittamiselle. Jos haluat kuitenkin pelata varman päälle, kannattaa suosia mustaa, valkoista ja harmaata. Ne ovat muodikkaita värejä, jotka sopivat hyvin yhteen.

Miten yhdistellä värejä miehiseen tyyliin?

Esimerkiksi sohva on usein musta, jolloin voi olla hyvä hankkia mustavalkoisia tai harmaita koristetyynyjä. Verhoissa voi noudattaa samaa linjaa. Mattokin voi olla vielä samasta värimaailmasta, mutta usein saadaan hyvä lopputulos, jos käytetään yhtä erilaista väriä tehostevärinä. Jos olet sisustanut kotisi musta-valko-harmaalla, voi vaikkapa sinapinkeltainen tarjota hyvän säväyksen sisustukseen. Hanki muutama koristetyyny, jossa on kyseistä väriä ja vaikkapa torkkupeitto. Näin saat pientä särmää sisutukseen, eikä kotisi näytä tylsältä.

Taulut tunnelman luojina

Tauluja on myös hyvä ripustaa seinille tunnelmaa luomaan. Nykyisin löytyy paljon muitakin kuin vain kukkatauluja, joten jokaiselle löytyy varmasti hyviä vaihtoehtoja. Internetin verkkokaupoissa on sadoittain ja tuhansittain erilaisia sisustuskuvia ja -julisteita, joista voit valita mieleisesi. Luontoaiheiset kuvat toimivat yleensä hyvin miehenkin kodissa, esimerkiksi maisemakuvat tai eläinten siluetit. Myös kaupunkien kartoista tehdyt taulut ovat nykyisin muodikkaita, joten voit harkita hankkivasi sellaisen. Voit hankkia vaikka oman kotikaupunkisi kartan tauluna, tai kaupungin jossa olet käynyt matkalla tai aiot joskus käydä matkalla.

Kasvit

Kasveilla saa mukavasti ilmettä omaan kotiinsa. Jos et muista tai jaksa kastella kasveja, niin nykyisin saa jo varsin mukavan näköisiä tekokasvejakin. Muutamia helppohoitoisia kasveja voi silti hankkia, vaikkapa lattialle asetettavaksi. Vihervehka on hyvä valinta, sillä se pärjää yleensä hyvin lämpimässä ja vähän viileämässä, eikä sitä tarvitse kastella kovin usein. Voit hankkia miehekkään ruukun kasville, jolloin saat mukavasti ilmettä kodin sisustukseen. Harmaa betoninen ruukku voi toimia esimerkiksi juuri vaikkapa lattiaruukkuna. Lisäksi löytyy hienoja mustia ja valkoisia ruukkuja, jotka voit hankkia kodin muun sisustuksen mukaan.

Terassi

Jos aiot rakentaa kotiisi terassin, on kestopuu hyvä vaihtoehto. Kesän tullen saatat haluta viettää aikaa enemmän ulkona, joten jos kotonasi on hyvä terassi, pääset aurinkoisen päivän koittaessa aina omalle pihallesi nauttimaan lämmöstä. Kestopuu takaa, että terassi kestää säätä, eikä lahoa heti ensimmäisen sadepäivän jälkeen. Terassiakin voi sisustaa samalla värimaailmalla kuin sisätiloja, jolloin päästään yhtenevään lopputulokseen.

Published
Categories Uncategorized