Pariskunta sisustaa yhdessä

Kevät tulee, sisustuskuume iskee. Kotiin, kodin ainutlaatuiseen tunnelmaan ja viihtyisään ympäristöön halutaan selkeästi panostaa. Sisustamisen ammattilaiset pohtivat mitä värejä ja materiaaleja vaihtuva vuosi tuo tullessaan, samoin sitä, mitkä megatrendit sisustamiseen ja rakentamiseen vaikuttavat. Vuoden 2018 sisustustrendit tuovat mukanaan keveyttä, mutta rohkeutta sisustamiseen ja mukaan mahtuu myös entistä rouheampia elementtejä. Materiaaleista esiin pääsee muun muassa kiiltävä kupari rottinkisten kalusteiden seurassa. Peileissä ja valaisimissa näkyy miellyttävää pyöreyttä ja pehmeyttä. Materiaaleista pellavan rinnalle on tullut sametti, jonka ylellistä pehmeyttä löytyy ainakin verhoista ja tyynyistä. Tapeteista trendikäs sisustaja löytää värikkäitä ja entistä rohkeampia kuoseja. Huoneen eri seiniin voidaan tapetoinnissa käyttää toisistaan eroavia kuoseja. Trendikartan koordinaatit ovat toteutettavissa erittäin helposti jokaisessa kodissa. Tavoitteena on, että trendikartta tarjoaa kaikille sisustajille ja sisustamisesta kiinnostuneille lähtökohtia kodin ilmeen päivuttämiseen. Kaikkien sisustusammattilaisten ja sisustamisesta kiinnostuneiden iloksi pidettiin Rakenna & Sisusta -messut Turun Messukeskuksessa 9.-11.2. 2018. Paikalla olleiden sisustusmessujen ammattilaisilla on takanaan jo pitkä ura messurakentamisen, myymäläsuunnittelun ja erilaisten sisustustrendien parissa. Messuilla trendikartta 2018 käytiin läpi mielenkiintoisena ohjelmallisena kokonaisuutena päivittäin.

Sisustamiseen vaikuttavat kuosit ja värit, muodot sekä materiaalit

Muistathan, että sisustajan mieltymykset ja tulevan kevään pirteys saavat näkyä sisustuksessa. Usein ennen sisustusideoiden toteuttamista tehdään kevätsiivous, jossa kaikki kevääseen kuulumattomat tavarat varastoidaan odottamaan seuraavaa talvea. Kevään trendeissä esineiden ja muotojen pyöreys saa tulla esiin niin peileissä, tauluissa, kehyksissä, tarjottimissa kuin maljakoissakin. Monien suosikkiväri valkoinen on jäämässä tänä keväänä taka-alalle, mutta jo vuosia suosittuina olleet luonnolliset värit saavat edelleen näkyä, kuitenkin entistä rohkeammissa sävyissä. Sisustukseen kuuluvat myös vuodevaatteet, verhot, matot ja kaikenlainen valaistus. Valaistus muodostuu yleisvalosta, korostavista valoista ja kohdevaloista. Kattovalaisin tarjoaa huoneeseen yleisvaloa, ja kohdevalot suunnataan tarkkaa näköä vaativiin kohteisiin, kuten työpöydille. Lattiavalaisimen voi sijoittaa valaisemaan, esimerkiksi nojatuolin ympäristöä antaen samalla tärkeää lukuvaloa. Kevään sisustustrendin 2018 mukaisesti valaisimien värit ovat luonnonmukaisia ja valaisimien kupu malliltaan pyöreä. Korostavia värejä käytetään tehostamaan sisustuksen yksityiskohtia, kuten tauluja, vitriinejä, tai kukkia. Kaiken kaikkiaan kevään 2018 sisustustrendit tarjoavat yhdistettäväksi luonnonmateriaaleja ja hempeitä värejä. Kaipuu luontoon tulee esiin niin materiaalivalinnoissa kuin luonnonväreissäkin. Trendikartta tarjoilee erilaisia luonnonmateriaaleja, kuten, hamppua, kiviä, puuta ja terrakottaa. Viherkasveillakin on tärkeä rooli tunnelmallisen kodin luomisessa ja net tuovat upeaa viihtyisyyttä huoneisiin.

Sisustuksen trendikartta opastaa sisustuksen maailmaan

Sisustustrendeissä 2018 maavärit ovat pinnalla, ja mukaan tulee tumma lila, joka ankkuroituu mustavalkoiseen sisustukseen. Kontrastina käytetään vastavärejä, kuten siniharmaita sävyjä ja sinapinkeltaista, myös graafinen tunnelma sisustuksessa on erittäin suosittua. Puupinnat ovat luonnonmukaisia, eli pinnat harjataan ja käsitellään kuultavalla tai vaihtoehtoisesti täysin peittävällä pinnalla. Tekstiilien tekstuurien monimuotoisuus on isossa roolissa juuri nyt. Pehmeä sametti, harvaan kudottu intianpuuvilla ja karhea tai pehmeäksi pesty pellava luovat yhdessä kiehtovia kokonaisuuksia. Kotimaiset sohvat ja sängyt saavat koristeeksi trendikkäät samettityynyt. Nostalginen sametti pääsee hienosti esiin myös samettiverhoissa, jotka tuovat huoneeseen myös lämmintä tunnelmaa. Viherkasvit tuovat kätevästi ilmavuutta ja raikkautta huoneisiin. Eksoottiset kasvit ovat myös kevään sisustustrendien mukaisia yksilöllisinä kasveina. Syvänvihreät ja tummat kasvit ovat trendikkäimpien valintoja, kuten punertavat ja kirjavalehtiset kasvit. Kausittaiset sisustustrendit herättelevät duomalaisia sisustuksen iloihin.Tyylikäs omaan makuun pohjautuva sisustus sisustus tekee kodista kuin uuden. Etenkin kun suomalaisilla on tapana sisustaa perisuomalaiseen luonteeseen kuuluen harkiten ja ajattomasti, ehkä vähän yllätyksettömästi.

Published
Categories Uncategorized