Tänä päivänä ekologisuus on päivän puheenaihe. Elämän jokaisella osa-alueella kannattaa olla mahdollisimman ekologinen, sillä olemme siinä tilanteessa, missä käytämme maapallon luonnonvaroja enemmän kuin niitä riittää. Nyt on siis viimeistään hyvä hetki keskittyä ekologisuuteen, johon kuuluu myös ekologinen sisustaminen. Yksinkertaisimmillaan se tarkoittaa siis sitä, että vältetään ostamasta mitään uutta ja kallista. Ekologinen sisustaja käy kirpputoreilla, tekee löytöjä mummon vintiltä, kierrättää ja tuunaa. Ekologinen sisustaja käyttää myös luontoa ja sen antimia hyödyksi. Esimerkiksi kasveilla sisustamalla saa paljon aikaan. Kasveja voi myös vaihdella huoneesta toiseen oman fiiliksen mukaan. Ne ovatkin yksi ekologisimmista sisustuselementeistä, mitä löytyy.

Kiinnitä huomiota huonekaluihin

Ekologiselle sisustajalle on tärkeää, että kaikki käytetyt materiaalit ovat mahdollisimman luonnonmukaisia. Tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista, koska esimerkiksi huonekalut on vain hyvin harvoin tehty ekologisista materiaaleista. Täyspuuta olevat huonekalut ovat kaikkein ympäristöystävällisimpiä. Sen sijaan esimerkiksi sohvien verhoilut ja täytteet ovat usein hyvin epäekologisia. Tämän vuoksi jos haluaa saada uutta ilmettä kotiin, on järkevämpää uusia verhoilut kuin vaihtaa koko huonekalu. Kankaita verhoiluun saa monesti esimerkiksi kirpputoreilta. Jos taas kotiin joutuu ostamaan uusia huonekaluja, kannattaa silloin panostaa laatuun. Laadukkaat tuotteet kestävät aikaa ja kulutusta paljon paremmin kuin halvemmat, mutta nopeammin tehdyt tuotteet. Laadukkaita tuotteita ei tarvitse uusia niin usein, mikä säästää rahaa. Samahan pätee esimerkiksi vaatteisiin ja kenkiin. Esimerkiksi birkenstock/jalkineet kestävät kulutusta paremmin kuin monet muut jalkineet. Tässä pätee sama säästämisen periaate kuin sisustamisessakin.

Ekologinen sisustaja panostaa tuunaamiseen ja kierrättämiseen. Käytettynä ostetut tuotteet ovat paitsi todella paljon edullisempia, mutta niissä on myös enemmän tunnetta ja luonnetta kuin uutena ostetuissa tuotteissa. Kierrätettyjä voi tuunata mieleisekseen tai sitten ostaa jo valmiiksi tuunattu sisustustuote. Tänä päivänä suosittuja tuotteita sisustuksessa ovat esimerkiksi vanhat kynttilälyhdyt, ikkunaruudut sekä isot maitotonkat. Näitä näkee monien trendikkäiden kotien pihoilla ja myös sisätiloissa. Monet sisustusbloggaajatkin ovat hurahtaneet kyseisiin tuotteisiin. Kirpputorien lisäksi tämän hetken kuumimpia sisustustrendejä voi lähteä katsomaan huutokaupoille, joista löytyy monesti mitä erikoisempia tuotteita. Ei siis ole ihmekään, että nuoretkin ovat löytäneet huutokaupat.

Puulla sisustaminen on ekologista

Tämän hetken sisustustrendit mukailevat ympäristöystävällisyyttä. Nykyään tehdään paljon itse käsillä ja kierrätetään. ekologisuus on helposti saavutettavissa, kunhan vain jaksaa nähdä vähän vaivaa. Huonekalut saavat uutta ilmettä, kun ne maalataan eri väriseksi. Huoneet taas saavat väriä ja elämää kasvien avulla. Kasveilla voi helposti sisustaa sekä ulkona että sisällä. Myös pienillä koriste-esineillä voi tuoda tilaan ihan eri tunnelman. Sisustaminen ei siis vaadi paljon rahaa, mutta aikaa se voi vaatia.

Published
Categories Uncategorized

Uusimmat viestit

youplay