Lokakuun viimeinen päivä antaa hyvän aiheen muuttaa sisustusta. Kyse on tietenkin halloweenista, kaikkien pyhien aatosta (all hallows eve). Halloween ja suomalaisestakin kalenterista löytyvä pyhäinpäivä eivät varsinaisesti ole toistensa synonyymeja. Niiden lähtökohdat ovat hieman erilaiset ja niiden viralliset päivämäärät saattavat erota toisistaan, sillä pyhäinpäivää vietetään lokakuun viimeisen päivän ja marraskuun 6.päivän välille osuvana lauantaina. Halloweenin suomalainen vastine on kekri, sadonkorjuun juhla, jolloin vainajien uskottiin liikkuvan elävien parissa.

Sisustuksen kannalta onkin helppoa ottaa vaikutteita joko perinteisestä halloweenista tai perisuomalaisesta kekristä. Jännittävien koristeiden ja naamiaisasujen ansiosta halloween antaa täydellisen syyn somistaa kotia kunnon mörköjuhlien areenaksi. Kekriin liittyviä koristeita voi rennosti jättää esille koko vuodenlopuksi niiden rustiikkisen ja luonnonmukaisen ulkonäön vuoksi – myös kekrin koristeita ovat perinteisesti olleet himmelit ja olkipukit!

Halloweenin sisustus ja puvut samasta paikasta

Halloween-teemaiset juhlat sopivat hyvin kahdenkeskiseen illanviettoon siinä missä suuremmallekin kaveriporukalle. Sisustajan näkökulmasta kurpitsajuhlan väriteema antaa myös hyvän syyn kokeilla uusia, mahdollisesti pitempiaikaisiakin sisustusratkaisuja. Oranssit ja punaiset sisustuselementit sopivat kotiin ympäri vuoden, ja halloweenin aikaan niitä on helppoa käyttää hyväksi juhlatunnelman luomisessa. Kunnon juhliin kannattaa panostaa. Varsinkin halloween antaa aihetta naamiaisten järjestämiseen. Nykyään on helppoa löytää erilaisiin budjetteihin sopivia pukuja, joiden lisäksi alan verkkokaupasta on mahdollista tilata sopivia halloween-koristeitakin. Miltä kuulostaisi savukone, hämähäkinseitti öttiäisineen niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin, tai muovinen korppi? Parhaassa tapauksessa kaikki juhlaan tarvittava elintarvikkeita lukuunottamatta on tilattavissa samasta paikasta, jolloin säästyy mukavasti aikaa muihin järjestelyihin. Koska jokaisen juhlakaupan valikoima vaihtelee vuodesta toiseen, sopivien teemakoristeiden kerääminen kannattaa aloittaa ajoissa. Jos kotona on tilanpuutetta teematarvikkeiden säilytykselle, niille voi hankkia tavalliseen sisustukseen sopivan säilytyslaatikon, jota ei välttämätä tarvitse haudata kaapin perukoille odottamaan uutta juhlaa.

Sisusta halloween-muistoilla

Sisustamista ja juhlintaa yhdistää erityisesti yksi asia: kumpikin tuottaa hyvää mieltä ja muistoja. Halloween-pukujuhlia on mahdollista hyödyntää sisustuksessa vielä juhlien jälkeenkin. Valokuvataulu juhlien vieraista hauskoissa asuissa muistuttaa yhteisestä ilonpidosta kodin seinällä vielä vuosikymmeniä pippaloiden jälkeen. Jos halloween-juhlista tulee vuosittainen tapa, useiden juhlien kuvasaldosta saa koostettua valokuvakollaasin. Sen esiinottamisesta seuraavissa halloween-juhlissa tulee mukava perinne, joka muistuttaa jokaista hauskoista hetkistä kodikkaissa merkeissä.

Published
Categories Uncategorized
youplay