Upeat itämaiset matot ovat juuri nyt erityisen suosittuja, ja monet laadukkaasta ja näyttävästä sisustuksesta pitävät sisustajat haaveilevat näistä aidoista matoista. Niissä näkyy aito käsityö ja ne kertovat värikkäiden kuvioidensa kautta tekijänsä elämäntarinaa mielenkiintoisella ja uniikilla tavalla. Jopa Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen on saanut lahjaksi afganistanilaisen maton, jolla on mielenkiintoinen tarina.

Mistä itämainen matto laadukkaaseen sisustukseen?

Löydät laadukkaat itämaiset matot Trendcarpetilta. Tilaaminen on helppoa ja turvallista, sillä voit vielä kotona harkita 14 päivän ajan, onko tilaamasi itämainen matto juuri sellainen kuin toivoit. Trendcarpet tarjoaa nimittäin verkkokauppansa matoille 14 päivän palautusoikeuden. Jos teet mattotilauksen arkipäivänä kello 16 mennessä, postitetaan tilaamasi itämaiset matot jo saman päivän aikana eli pääset nopeasti sovittelemaan uutta hankintaa kotiisi. Tässä luotettavassa mattojen erikoisverkkokaupassa on myös maksuttomat toimitukset ja palautukset, mikä tekee mattojen ostamisesta entistäkin edullisempaa.

Löydät verkkokaupan valikoimista muun muassa Iranista, Pakistanista ja Afganistanista tuotuja aitoja itämaisia mattoja. Nämä halutut matot ovat kuin pieniä taideteoksia, joiden käsityössä korostuu uniikkiluonne. Aidot itämaiset matot on kudottu käsin ja niiden tekemiseen menee todella kauan aikaa. Tästä syystä aidot itämaiset matot ovatkin yleensä muita mattoja arvokkaampia. Trendcarpet pystyy kuitenkin tarjoamaan myös nämä matot kilpailukykyiseen hintaan, siten, että yhä useampi sisustaja pystyy hankkimaan kotiinsa aidon itämaisen maton.

Aidon itämaisen maton voi löytää Trendcarpetilta jopa alle 80 eurolla, sillä tällä hetkellä esimerkiksi 187 x 66 cm afganistanilainen Kilim-matto maksaa verkkokaupan alennuksessa noin 78 euroa. Tässä matossa näkyy tyypillinen paikallinen tyyli ja värit. Afganistanissa käytetään runsaasti kasviväreillä värjättyjä kuteita, joiden väri on saatu aprikoosista, indigosta ja oliivista ja nämä värit näkyvät myös tässä Kilim-matossa. Afganistanilaiset Kilim-matot sidotaan käsin paikan päällä ja ne tunnetaan sekä kestävyydestään että korkealaatuisuudestaan. Maton loimi on puuvillaa ja sen nukka on villaa. Tällaisella matolla on upean rauhoittava vaikutus ja se tuo kotiin mystistä itämaista tunnelmaa.

Itämaisten mattojen tarinat

Jo edellä mainittu Suomen tasavallan presidentti Tarja Halosen Marilyn Warelta lahjaksi saama afganistanilainen käsinkudottu matto kertoo mielenkiintoista tarinaa. Sen on kutonut käsin Fatima-niminen afganistanilainen yksinhuoltajaäiti. Hän työskentelee Arzussa, kansalaisjärjestössä, jonka tavoitteena on tarjota säännöllisiä ansioita afgaaninaisille. Tämän vuoksi järjestö organisoi mattojen valmistusta sekä markkinoi naisten kutomia mattoja.

Järjestön darinkielinen nimi ”Arzu” tarkoittaa ”toivoa” ja nämä matot ovatkin oikeita toivon mattoja. Naisten työnteko nimittäin auttaa parantamaan monen afganistanilaisen perheen taloudellista tilannetta. Samalla se mahdollistaa naisten entistä suuremman riippumattomuuden ja entistä paremmat mahdollisuudet saada asiallista koulutusta ja terveydenhoitoa. Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen tunnetaan naisten oikeuksien puolustajana ja hän olikin ilmeisen tyytyväinen saamaansa lahjaan. Hän painottikin naisten merkitystä, sillä puolet yhteisen maailmamme väestöstä on naisia ja heidän asemaansa kohentamalla sekä heidän taloudellista toimintaansa tukemalla voimme saada aikaan elintärkeitä tuloksia, jotka koskevat koko maailmanlaajuista kehitystä ja turvallisuutta.

Perinteiset itämaiset matot kertovat yleisimminkin niiden kutojien elämäntarinaa. Matoista saattaa löytyä esimerkiksi tarinoihin liittyviä symboleita ja niiden väritys saattaa kuvastaa tiettyjä, tarkkaan harkittuja teemoja. Tällaista mattoa katsoessa omakin mielikuvitus lähtee helposti liikkeelle ja vie katsojan ihan toiseen, hieman mystiseen, maailmaan!

Published
Categories Uncategorized
youplay