Lemmikki on monelle ihmiselle se kaikkein tärkein, jota paijataan ja lellitään. Se on ihana seuranpitäjä ja tuo elämään sisältöä mielenkiintoisella ja terveellä tavalla. Mutta kuinka huomioida lemmikit sisustuksessa oikein ja niin, että nekin tuntevat itsensä kotoisaksi. Tässä artikkelissa on keskitytty vain kahteen suosituimpaan lemmikkieläimeen: kissaan ja koiraan.

– Olohuoneessa kannattaa olla tyhjä tila, jossa lemmikillä on vapaata tilaa leikkiä. Lemmikit ovat kuten lapsia, joten ne tarvitsevat paljon tilaa liikkua ja tutkia ympäristöä. Olisi tietenkin ideaalia, jos asunnossa olisi myös oma piha tai ainakin parveke, josta lemmikki pääsisi tutkimaan ulkomaailmaa.

– Kissoille on ehdottomasti oltava raapimispuu. Monissa lemmikkikaupoissa on myynnissä tyylikkäitä ja kauniita raapimispuita ja omaan sisustukseen on varmasti löydettävissä mieleinen. Raapimispuun ansiosta kissat eivät niin helposti raavi verhokankaita tai vaikkapa huonekaluja. Kissoilla on luontainen tapa raapia ja teroittaa kynsiään, joten raapimispuun hankkiminen on kätevin tapa pitää kissat loitolla kodin arvotekstiileistä.

– Olisi hyvä, jos talossa olisi myös toinen ulko-ovi, niin sanottu “arkiovi”, josta koira voi kulkea mutaisilla säillä. Siihen viereen olisi hyvä sijoittaa lattiakaivo ja pesupaikka. Näin vältyttäisiin turhilta kuraisilta tassunjäljiltä pitkin asuntoa, kun koiran saa nopeasti ja helposti pesulle ulkoilulenkin jälkeen. Samainen ovi toimii mainiosti myös lapsiperheissä.

– Pinnoissa kannattaa suosia materiaaleja joissa ei näy lika. Kaikkein valkoisinta mattoa ei kannata hankkia lemmikkitalouteen, vaan suosia materiaaleja, jotka oman värinsä puolesta eivät likaannu helposti. Myös materiaalit, jotka voi puhdistaa helposti karvoista, ovat oleellisia lemmikkitaloudessa.

– Parketti naarmuuntuu helposti kissojen ja koirien kynsistä, mutta aitona luonnonmateriaalina siinä eivät näy kaikkein hirveimmät naarmut, ja joskus ne jopa elävöittävät pintaa. Jos naarmuisuus kovin häiritsee, lattian voi toki hioa, mutta on otettava huomioon, että lemmikin tassuttelun jäljiltä parketti näyttää pian samanlaiselta.

Lähde: Helsingin Uutiset

Published
Categories Taide
youplay