Tänä vuonna 2018 avattiin ensimmäinen Madrid Design Festival, joka tarkoittaa 28 päivää erilaisia konferensseja, näyttelyitä ja ohjelmaa kansainvälisten suunnittelijoiden osallistuessa. Helsinki on yksi Madridin kutsuvieraskaupungeista ja siten myös ainutlaatuinen Design-sauna on tarjolla madridilaisten kokeiltavaksi. Tämän saunan on suunnitellut arkkitehti Jairo Rodriguez ja se sijaitsee erään hotellin katolla Madridin päärautatieaseman kupeessa. Hotellin ravintolassa on tarjolla suomalaisen ruoan menu saunaviikon ajan.

Madrid Design Festivalilla on toki muutakin nähtävää kuin pelkkä suomalainen sauna. Festivalin päätoimija Ávaro Matías ilmaisee, että yksi tapahtuman päätarkoituksista on yhdistää kaikki suunnitellun eri osa-alueet yhdeksi kokonaisuudeksi.

Nähtävillä on muun muassa ranskalaisen suunnittelijan Serge Moullen lamppuja, jotka ovat vieläkin yksiä viime vuosisadan mestariteoksia. Hän suunnitteli ne alun perin reaktiona italialaiselle funktionalismille ja vieläkin monet suunnittelijat ottavat mallia hänen lampuistaan.

Festivaaeilla on myös nähtävillä erilaisia showroomeja sisustussuunnittelijaopiskelijoilta, mutta myös tunnetuilta ammattilaisilta ja yrityksiltä. Yksi on tunnetun yrityksen Balik Handmade:n aikaansaannos joka on nähtävissä kuun loppuun asti. Heidän tilassaan on kunnioitettu erityisesti käsityötyön merkitystä sisustuksessa.

Madrid Desing Festival kattaa koko kaupungin ja ollakseen ensimmäinen se on verrattain laajasti ja hyvin järjestetty. Mallia on otettu muun muassa Barcelonan Design Weekiltä, mutta tapahtuma on kuitenkin yrittänyt saada oman persoonallisen sävynsä.

Madrid Design Festival järjestää noin 300 eri tapahtumaa ja näyttelyä 1.2. – 28.2.2018

Published
Categories Taide
youplay