On kiinnostavaa aina kurkata tulevaisuuteen ja kuten kaikki muu, myös sisustus kohtaa muutoksia ja uusia trendejä.

– Yksi vuoden 2018 uutuuksista voisi olla värikkyys. Enää ei pitäydytä tylsässä pohjoismaalaisessa valkoisessa vaan väri saa sekä näkyä että kuulua. Maalia saatetaan sutia lattiasta kattoon ja murrettu väripaletti luo boheemia tunnelmaa. Suosittua voi olla myös pastellivärien yhdisteleminen likaisenharmaisiin väreihin. Tummuus kuitenkin on ja pysyy jollain tavalla, sillä se tuo kotiin arvokkuutta.

– Käsityöt ovat tulleet takaisin. Nyt vuonna 2018 niin ryijyt kuin mummon virkkaamat päiväpeitot palaavat trendikkääseen sisutukseen. Myös itse tehty keramiikka ja tietynlainen autenttisuus viehättävät nykyajan sisustajaa. Vanhoja käsitöitä yhdistellään rohkeasti modernin sisustuksen kanssa.

– Käsitöiden ohella myös kaikki muu kansallisromanttinen on vuonna 2018 muodissa. Tietenkään kotia ei saa tukkia Gallen-Kallelan julisteilla, mutta vähäeleisesti ja hyvän maun rajoissa käytettynä suomalaisuus saa näkyä kodissa. Uutta muotoilua yhdistetään antiikkiin sekä vanhoihin materiaaleihin kuten hirsipintoihin tai rottinkiin.

– Myös vieraat kulttuurit antavat vaikutteita sisustukseen. Skandinaavinen sisustustyyli on ajaton, mutta nyt sitä täydennetään muun muassa japanilaisella wabi-sabi- estetiikalla tai eri paimentolaisheimojen vaikutteilla.

– Ekologisuus on aina muodissa, niin myös vuonna 2018! Tietynlainen minimalismi ja ekologinen ja kestävä kehitys näkyvät myös sisutuksessa. Materiaalien laatuun panostetaan ja kodissa on entistä enemmän jotain kierrätettyä, mutta samaan aikaan entistä vähemmän tavaraa.

Lähde: Dekolehti

Published
Categories Taide
youplay