Monen nuoren ensimmäinen koti on juuri se opiskelijaboksi, kun lähdetään vieraalle tai tutulle paikkakunnalle opiskelemaan. Budjettia ei ole tarvitse olla paljon, jotta opiskelijayksiöstä saa kodin näköisen.

Sisustusprojektia aloittaessa, aivan ensimmäiseksi kannattaa valita uuden kotinsa värit. Jos kodissa on jo jokin todella voimakas ja silmiinpistävä värielementti, huomioi se sisustuksessasi. Suurille pinnoille on hyvä valita selkeitä perusvärejä kuten mustaa, valkoista tai puuta, koska silloin ne kestävät parhaiten makusi muuttumista ja niiden kanssa on helppo yhdistellä muita värejä. Sen lisäksi kannattaa valita jokin tehoväri, jonka pohjalta lähdet ostamaan vaikkapa koristetyynyjä tai pöytäliinoja.

Huonekaluostokset voi tehdä budjettia säästellen esimerkiksi kierrätyskeskuksesta tai kirpputorilta. Toki myös vanhasta lapsuudenkodista saattaa saada joitain kalusteita mukaan, mutta muut hankinnat on tehtävä itse. Joulun jälkeen tai heinäkuussa voi myös kiinnittää huomiota alennusmyyntien valikoimiin.

Vaikka budjetti ei olisi valtava, pienellä somistamisella saat opiskelijayksiöstäsi kotoisan. Sänkyyn kannattaa panostaa ja esimerkiksi torkkupeiton ja erilaisten tyynyjen hankkiminen tuo heti makuunurkkaukseesi mukavuutta. Erilaiset taulut ja julisteet tuovat persoonallisuutta kotiisi ja kasveja ei voi olla koskaan liikaa, jos niitä vain muistaa kastella. Pienillä somisteilla voi saada jo paljon aikaiseksi.

Säilytys on kaikkein tärkeintä. Muista järjestää tavarasi huolella ja hanki niille muun muassa säilytyslaatikoita ja hyllyjä. Kauneimmat tavarat voi laittaa esille kuin sisustussomisteeksi.

Lähde: MTV3

Published
Categories Taide
youplay