Asuntomarkkinoilla monet kiinnittävät huomiota aivan ensimmäisenä siihen, miltä koti näyttää ulkoapäin, mutta etenkin viime vuosina myös kodin sisustuksella on ollut aiempaa suurempi merkitys asunnon kiinnostavuudessa. Tämän tietävät erityisen hyvin kiinteistönvälitysfirmat, joista monet tuunaavat myytäviä koteja pienillä yksityiskohdilla herättääkseen mahdollisissa ostajissa kiinnostusta. Joidenkin selvitysten mukaan ajankohtainen, trendikäs ja miellyttävä sisustus voi nostaa asunnon arvoa parhaimmillaan jopa yli 10 %.

Kodin jälleenmyyntiarvon nostaminen kaikin mahdollisin keinoin on taloudellisesti järkevää. Vaikka asuntoa hankittaessa kohdalle olisi löytynyt edullinen asuntolaina, voi taloudellista tilannettaan parantaa muillakin keinoilla. Kodin sisustaminen on tällöin tehokkaampi keino kuin moni arvaisikaan. Tällä sivulla jaamme muutamia vinkkejä, joiden avulla kulahtaneeseenkin kotiin saa nopeasti uutta ilmettä ja sen kautta kiinnostavuutta.

Turha tilpehööri pois näkyviltä

On hyvin tavallista sokaistua oman kodin tyylille ja järjestykselle. Kun silmä tottuu johonkin, ei välttämättä tule huomanneeksi asioita, joita ulkopuolinen ehkä kauhistelisi. Ennen asunnon myyntiä on kuitenkin pyrittävä asettautumaan mahdollisen ostajan saappaisiin ja mietittävä, millainen asunto tekee vaikutuksen ja millainen karkottaa pois potentiaalisia ostajia. Aivan ensiksi kannattaa lähteä liikkeelle turhan rojun ja pikkutavaroiden poistamisesta näköpiiristä, sillä niistä on vain harvoin etua asuntonäytöissä. Konmaritus toimii hyvänä ohjenuorana. Mitä vähemmän tavaraa on esillä, sitä rauhallisempi tunnelma kodissa vallitsee. Sinne tänne sijoitettujen tavaroiden sijaan kannattaa hyödyntää kodin kaappeja ja laatikostoja, jolloin kaiken ylimääräisen saa näppärästi piiloon.

Neutraali ja ajaton tyyli

Vaikka mieli tekisikin sisustaa kotia oman tyylin ja maun mukaisesti, ei se välttämättä ole asunnon myynnin kannalta paras vaihtoehto. Ennen asuntonäyttöä koti kannattaakin muokata mahdollisimman neutraaliksi, jotta se miellyttäisi mahdollisimman monia. Tällaisessa tilanteessa järkevä sisustus tarkoittaa sitä, että siinä on pyritty välttämään ohimeneviä sisustustrendejä ja keskitytty klassiseen ja ajattomaan tyyliin, joka näyttää hyvältä vuodesta toiseen.

Kylpyhuone ja keittiö suurennuslasin alle

Moniin potentiaalisiin ostajiin etenkin kylpyhuoneessa ja keittiössä vallitsevalla tunnelmalla on suuri vaikutus. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koko keittiö tai kylpyhuone täytyisi rempata lattiasta kattoon ennen myyntiä, sillä jo hyvin pienillä muutoksilla on mahdollista saada aikaan iso ero. Seinälaattojen uusiminen tai kuluneiden kaapinovien vaihtaminen uusiin tuovat keittiöön nopeasti uutuuden tuntua. Kylpyhuoneessa esimerkiksi valaistuksella ja peilien järkevällä sijoittelulla on suuri merkitys, ja mikäli hana tai pesuallas ovat nähneet parhaat päivänsä, saattaa niiden vaihtaminen uusiin ennen asunnon myyntiä olla joissain tapauksissa jopa lainan ottamisen arvoinen ratkaisu. Vaikka tällaisiin yksityiskohtiin sijoittaminen ennen asunnon myymistä saattaa tuntua turhalta, voivat sijoitukset maksaa itsensä takaisin parhaimmillaan moninkertaisesti.

Published
Categories Uncategorized
youplay