Oma koti on helppo saada hieman persoonallisemman oloiseksi ja kodikkaaksi erilaisten valokuvien ja taulujen avulla. Nykyään kännykkäkameroiden kuvia on helppo teettää suuremmiksikin tauluiksi, sillä puhelimien kamerat ovat melko hyvälaatuisia. Lisäksi erilaiset netin kuvapalvelut voivat etukäteen laskea, riittääkö puhelimella otetun kuvan resoluutio tauluun.

Tauluja voi luonnollisesti myös ostaa valmiina, mikäli ei koe omien kuvien tuovan riittävää estetiikkaa. Taulujen sijoittelulla järkevästi, voi saada huoneeseen aivan kokonaan uutta ilmettä ja se voi muuttaa koko asunnon tunnelmaa. Taulut kannattaa sijoittaa seinille niin, että esimerkiksi huoneen tapetti sointuu väreihin, ja taulut eivät muodosta erityisen räikeää kontrastia muun asunnon kanssa.

Kuinka taulut ja valokuvat kannattaa laittaa seinille?

Aivan aluksi kannattaa pohtia, minkälaista tunnelmaa haluaa asuntoon ja onko sisustuksen suhteen jonkinlaisia toiveita. Liika on usein liikaa, eikä koko asuntoa kannata täyttää kuvilla. Mikäli kuvia on paljon, saa persoonallisen silauksen asettamalla niitä runsaasti esimerkiksi yhdelle seinälle, jolloin ne ovat selkeästi aseteltuna, saavat ansaitsemansa huomion, mutta eivät kuitenkaan täytä koko asuntoa. Tällöin valokuvat kannattaa teettää melko pienessä koossa.

Mikäli sisustuksessa hakee tiettyä teemaa, kannattaa valokuvat ja taulut valita sen mukaan. Niitä voi halutessaan tukea myös erilaisilla koriste-esineillä, mutta jälleen kannattaa huomioida, ettei asunto täyty tavaralla liikaa. Esimerkiksi merellistä tunnelmaa asuntoonsa haluava voi hankkia meri-, tai laiva-aiheisia tauluja ja panostaa siniseen teemaan. Aiheesta löytyy myös helposti erilaisia koristeita, kuten seinälle ripustettavia ruoreja tai pullolaivoja.

Myös yksi suuri taulu voi olla näppärä vaihtoehto monelle pienelle ja sen avulla saa esimerkiksi tyhjälle valkoiselle seinälle hyvin ilmettä. Suuressa taulussa teema ja sopivuus kannattaa miettiä tarkkaan, sillä se on helposti huoneen näkyvin tekijä ja kiinnittää esimerkiksi vierailijoiden huomion yleensä lähes välittömästi. Taulut ja valokuvat ovat erinomainen vaihtoehto myös esimerkiksi pienien kauneusvirheiden peittämiseen ja niiden avulla kotiin voi saada uutta piristystä ja erilaista tunnelmaa.

Published
Categories Uncategorized
youplay