Viherkasvit tuovat aina kotiin tunnelmaa ja pienen iloisen palan luontoa. Mutta normaali, tylsä ja tavallinen ruukkurivistö taas kyllästyttää joka ikistä. Kuinka siis asetella ruukut siten, että ne ovat parhaiten turvassa ja saavat tarpeeksi auringonvaloa, mutta myös samalla näyttävät kauniilta?

Yksi ideoista on asetella ruukkuja eritasoisille korkeuksille, sillä epäsymetria yllättää ja viehättää silmää. Tätä harjoitti jo isoäiti erilaisilla ruukkutelineillä. Vanhat ruskeat ruukkutelineet voi vaikkapa tuunata valkoisiksi tai mustiksi saamaan hieman neutraalimman ja raikkaamman sävyn. Kannattaa myös kokeilla sijoitella kasveja ilman telineitä. Kokeile yhdistelmää, ikkunalauta, tuoli lattia tai jotain muuta. Pienikin kasvi voi olla lattiatasossa.

Kasveille voi tehdä myös varta vasten oman tilan tai oman huoneen. Kokoa kasvit yhteen vaikkapa parvekkeelle niitä varten tehtyyn hyllyyn tai rakenna niille vaikkapa pieni kasvihuone! On saatavilla monenlaisia tyylikkäitä hyllyjä, jotka on suunniteltu nimenomaan kasveille, mutta myös vanha hylly käy. Miksi et kokeilisi jotain eritäin koristeellista hyllyä kasveillesi? Miksi kasveille suunniteltu tila pitäisi olla aina jotain yksinkertaista ja kasvihuonemaista?

Laita kasvisi vessaan, jos vain valoa riittää! Kylpyhuone saa aivan uuden ja SPA:n laisen tunnelman kasveista. Miksi et kokeilisi kylpyhuoneen sisustuksen suurehkoa palmua tai söpöä kasviasetelmaa. Kruunaa kokonaisuus lomamatkalta poimituilla luonnonkivillä ja kylpyhuoneesi on kuin toisesta ulottuvuudesta!

Lähde: Dekolehti

Published
Categories Taide
youplay