Lemmikki ja koti – siinä yhdistelmä, joka herättää paljon kysymyksiä. Ulkona liikkuvan koiran ja kissan ottaminen huomioon kotia sisustaessa on todella viisas ratkaisu. Jos edessä on muutto uuteen rakenteilla olevaan kotiin, lemmikit on järkevää huomioida jo tulevaa taloprojektia suunniteltaessa.

Ulkona kulkemisen ja sisätiloihin takaisin saapumisen voi tehdä jo ennalta lemmikille helpoksi. Eräs nerokas idea on kuraeteinen, jossa koirien ja kissojen tassut voi pestä ja huuhdella. Kuramatto on myös hyvä väline, joka kerää kätevästi lian ja epäpuhtaudet pois lemmikkien tassuista. Tassuja varten varatun pyyhkeen voi ravistaa ulkona ja heittää kätevästi pyykkikoriin ja pesukoneeseen. Kodin tekstiileissä materiaalivalinnat kannattaa ottaa tarkkaan huomioon. Hiljaa hyrisevä tehokas imuri on sekä lemmikin että lemmikin omistajan ystävä.

Kiinnitä huomiota lemmikkien ruokakippojen sijoitteluun

Lemmikkien ruoka- ja juomakupit kannattaa sijoittaa mahdollisimman kauas sisääntuloväylältä. Lemmikillä pitää olla myös raikasta vettä saatavilla. Herkullinen koiranruoka tarjoillaan lemmikille säännöllisesti päivittäin. Proteiinipitoinen ja vehnätön koiranruoka säilyttää lemmikin hampaat terveinä ja turkin kiiltävänä. Muistathan suojata lemmikin ruokakupit sopivalla alustalla tai pyyhkeellä.

Parhaat koiranruoat verkossa tarjoaa Zoo.fi

Jokainen lemmikin omistaja varmasti tietää, että oikein koostettu ruokavalio edistää merkittävästi lemmikin terveyttä. Nykyään herkullinen koiranruoka on hankittavissa kätevästi internetin nettikaupasta.

Jos sinulla on useampia lemmikkejä, verkosta löytyy ruokaa ja hoitotuotteita kaikenlaisille lemmikeille – koirat, kissat, kanit, linnut, pieneläimet, akvaariokalat ja matelijat on otettu hyvin huomioon. Huomaa myös, että tilatessasi lemmikkituotteita yli 50 eurolla saat aina ilmaisen toimituksen. Kuluttajaa hellitään myös laajalla tuotevalikoimalla ja nopeilla toimituksilla, joten ei muuta kuin tutustumaan Zoo.fi-kauppaan verkossa.

Valitse huolella lemmikkikodissa käytettävät materiaalit

Lemmikkikodin sisustuksessa numero yksi on ehdottomasti helppohoitoinen, laadukas ja kestävä lattia. Tiesitkö, että toisinaan kissat ja koirat naarmuttavat parkettia esimerkiksi tassuja puhdistaessaan tai sisätiloissa olevilla leluilla leikkiessään. Lattiamateriaaleista laminaatti on hyvin kestävää. Parkettilattiaa parempi vaihtoehto lienee lankkulattia, jonka voi hioa uudelleen. Vinyylipintaiset lattianpäällysteet kestävät myös hyvin kulutusta, kosteutta ja tassuista irtoavaa kuraa.

Suojaa lattiat tehokkaasti

Oikeasta materiaalista valmistetut matot suojaavat lattiaa tehokkaasti. Mattovalinnoissa suositaan yleisesti lyhytnukkaisia mattoja, joista karvat, hiekka, sora ja puunlehdet irtoavat helposti. Pienikokoisia puuvillasta valmistettuja mattoja voi pestä myös pesukoneessa. Eteiseen sijoitettavan maton pitäisi olla puolestaan pidempinukkaista ja paksumpaa materiaalia. Pidempinukkainen matto on erittäin hyvä, sillä se imee lemmikkien tassuista samalla kertaa pois kaiken kosteuden ja epäpuhtaudet.

Toinen tärkeä asia maton valinnassa on se, että lemmikkikodin matto on jämäkkä ja ryhdikäs. Ryhdikäs matto ei kääriydy rullalle lemmikin juostessa huoneesta toiseen. Esimerkiksi kissakodeissa matot rullaantuvat helposti. Sileät ja tiiviit kudonnat ovat suositeltavia lemmikkikoteihin, sillä lemmikkien kynnet eivät pureudu kyseistä materiaalia oleviin mattoihin.

Keinokuituiset ja matalanukkaiset nukkamatot ovat täydellinen valinta lemmikkikotiin. Matalanukkainen matto on valmiiksi käsitelty antistaattisella suihkeella, jolloin ne eivät sähköisty eikä tekstiilipölyä pääse irtoamaan huoneilmaan. Myös tiivisnukkaiset villasta valmistetut matot sopivat erinomaisesti lemmikkikoteihin. Hyviä materiaaleja ovat myös korkealuokkaiset polyesterimatot ja kevyet paperinarumatot.

Ota huomioon huonekalujen verhoilut

Huonekalujen verhoilumateriaaleista tärkeimpiä ovat sohvan ja nojatuolin verhoilut. Sileät ja tiiviit kankaat ovat parhaimmat, sillä lemmikin kynnet eivät jää niihin kiinni. Luonnonmateriaalit, kuten pellava ja puuvilla ovat järkevä valinta, sillä ne eivät sähköisty.

Valitse aktiivista kulutusta kestävät kalusteet

Lemmikkiperheissä nahka koetaan yleisesti kestäväksi materiaaliksi. Nahka on helppo pitää puhtaana pyyhkäisemällä ja se kestää myös hyvin kulumista. Markkinoilla on saatavilla tiiviitä ja paksuja kalustekankaita, jotka ovat koneessa pestäviä. Irtopäällisten avulla voi myös tehokkaasti suojata lemmikkikodissa olevien kalusteiden pintoja. Monet lemmikin omistajat käyttävät tekstiileissä erilaisia suoja-aineita, jolloin materiaalista tulee helposti likaa hylkivä.

Varaa lemmikille omat peitteet ja pyyhkeet

Suojaa lemmikin käytössä oleva peti helppohoitoisella irtopeitteellä, jonka voi kätevästi harjata, puhdistaa ja tuulettaa. Pyyhkeitä kannattaa varata ainakin kaksi kappaletta, pienempi pyyhe tassujen kuivaamiseen ja isompi turkin kuivausta varten.

Published
Categories Uncategorized
youplay